Home

Automatismul cardiac

Automatism Cardiac: Anatomie, Cum Se Produce - Ştiinţ

Automatism cardiac: anatomie, cum se produce automatim cardiac ete capacitatea celulelor miocardice de a bate de la ine. Aceată proprietate ete unică pentru inimă, deoarece niciun alt mușchi din corp nu poate aculta ordinele dictate de itemul n Automatismul cardiac.mai subţire şi mai neted decât al ventriculilor; • dimensiunile sunt mai reduse decât dimensiunile ventriculilor; • la nivelul lor sângele ajunge prin intermediul venelor; • fiecare prezintăce poartă denumirea de fosa ovală, aceasta corespunzând canalului interatrial a lui Bottalo din timpul vieţii. Automatismul Cardiac. Carmen Bunu. 1. Principalele proprietăţi ale ţesutului excito-conductor (ţesutul nodal) 1. Automatismul - capacitatea celulelor pacemaker de a genera impulsuri (autoexcitaţie); - baza automatismului: depolarizarea lentădiastolicăfiziolo Stimulator cardiac » Secțiunea: Dicționar. Stimulator cardiac este un dispozitiv electronic miniaturizat care se implanteaza subcutanat pe torace, destinat sa emita excitatii dupa ritm regulat, pentru o inima cu centri fiziologici de automatism incapabili sa asigure ritmul cardiac normal. Stimulator cardiac este sinonim cu pacemaker Prezentarea perfectă este scurtă, interactivă și de impact. Descoperă automatismul cardiac în 1min 45sec de prezentare!Dacă vrei să afli cum poți să construi..

Automatismul cardiac este proprietatea inimii de a-şi continua activitatea ritmică de contracţie în condiţiile izolării din organism. Automatismul este imprimat de ţesutul excitoconductor nodal, prin descărcarea automată de impulsuri Automatism cardiac definiție Este proprietatea miocardului de a se autostimula. Chiar și scoasă din corp, dacă este irigată cu un lichid nutritiv, inima continuă să bată. Automatismul este generat în anumiți centri, care au în alcătuirea lor celule ce inițiază și conduc impulsurile Ciclul cardiac este o secventa de evenimente care apare cand inima bate. Exista doua faze ale acestui ciclu: - Diastola - ventriculele sunt relaxate - Sistola - ventriculele se contracta In timpul diastolei atriile si ventriculele sunt relaxate iar valvele atrioventriculare sunt deschise Automatismul cardiac este asigurat de un centru specializat (nodul sinusal situat în atriul drept), de la care pornește stimulul cardiac și de unde este transmis mai departe de nodulul atrioventricular (situat în septul inter-atrial), apoi de fasciculul His (din septul interventricular) și rețeaua Purkinje (din pereții ventriculari a căror activitate electrică dau undele pozitive și negative pe electrocardiogramă (abreviată EKG)

Automatismul cardiac - ROmedi

Proprietățile miocardului sunt printre cele mai importanțe noțiuni de la capitolul vostru despre sistemul cardiac, deoarece aici înțelegeți cu adevărat cum funcționează cordul. În cele ce urmează vă prezentăm cele patru proprietăți fundamentale ale cordului: Miocardul are o structură particulară care îi permite realizarea. Proprietățile mușchiului cardiac 5. Automatismul cardiac 6. Dezvoltarea cordului 7. Anomalii de dezvoltare ale cordului 8. Circuitul mare și mic sangvin 9. Explorarea pe viu al cordului. Noțiuni generale despre cor automat i sm sn [At: DA ms / P: a-u~ / Pl: ~e / E: fr automatisme] 1 Mișcare ca de automat. 2 Atitudinea unui automat (13).3 (Psh) Posibilitate a organismului uman și animal (căpătată pe bază de deprindere) de a repeta întocmai anumite mișcări, fără o dirijare conștientă a lor și cu o cât mai mică cheltuială de energie

1. Generarea normala a impulsurilor de excitatie la nivel cardiac Automatismul normal Definitie: capacitatea unor celule cardiace de a genera spontan impulsuri de excita ie (în absen a unor stimuli externi) úi care se datoreúte unei instabilit i în repaus Automatismul cardiac (Fig. 3) este asigurat de un centru specializat (nodul sinusal situat în atriul drept), de la care pornește stimulul cardiac și de unde este transmis mai departe de nodulul atrioventricular (situat în septul inter-atrial), apoi de fasciculul His (din septul interventricular) și rețeaua Purkinje (din pereții.

Automatismul cardiac este asigurat de un centru specializat (nodul sinusal situat în atriul drept), de la care pornește stimulul cardiac și de unde este transmis mai departe de nodulul atrioventricular (situat în septul inter-atrial), apoi de fasciculul His (din septul interventricular) și rețeaua Purkinje (din pereții ventriculari a căror activitate electrică dau undele pozitive și negative pe electrocardiogramă (abreviată EKG Automatismul este generat in anumiti centri, care au in alcatuirea lor celule ce initiaza si conduc impulsurile. In mod normal, in inima exista trei centri de automatism cardiac: - Nodulul sinoatrial (nodulul Keith-Flack): reprezinta o grupare de celule din peretele atriului drept. Fiecare contractie a celulelor nodulului sinoatrial genereaza.

Automatismul cardiac este asigurat de un centru specializat (nodul sinusal situat în atriul drept), de la care pornește stimulul cardiac și de unde este transmis mai departe de nodulul atrioventricular (situat în septul inter-atrial), apoi de fasciculul His (din septul interventricular) și rețeaua Purkinje (din pereții ventriculari a. Automatismul cardiac 2. Ritmicitatea (funcţia cronotropă) 3. Conductibilitatea (funcţia dromotropă) 4. Contractilitatea (funcţia inotropă) 5. Excitabilitatea (funcţia batmotropă) 6. Inexcitabilitatea periodică a inimii 1.AUTOMATISMUL CARDIAC = capacitatea celulelor cardiace de a genera spontan impulsuri - se datorează celulelor. 3. ţesutul excitoconducător, cu rol în automatismul cardiac 4. muşchii papilari, la nivelul atriilor 41. Atriul drept: 1. comunică cu 3 vene cave la toate vertebratele pulmonate 2. primeşte, indirect, sângele din vena cutanată, la amfibieni 3. este staţia finală pentru circulaţia pulmonară a reptilelor 4

Țesutul cardiac. Țesutul cardiac formează cea mai mare parte a miocardului. Este format din fibre striate cardiace, alcătuind așa-zisul miocard adult. În atrii fibrele sunt dispuse circular iar în ventricule sunt dispuse oblic-spiralat, spre vârful inimii, formând vârtejul inimii.Nu există continuitate între miocardul atriilor și cel al ventriculelor, separatia fiind făcută. În afara acestui tip de ţesut, în peretele inimii se mai găseşte un ţesut specific, care asigură automatismul cardiac. El este format din celule musculare slab diferenţiate cu caractere embrionare, ce conţin multă sarcoplasmă bogată în glicogen şi puţine miofibrile care trec dintr-o celulă în alta Automatismul cardiac. 2. Potentialele bioelectrice cardiace. Excitabilitatea miocardului. Conducerea excitatiei in fibrele miocardice. Contractilitatea miocardului. Indici de contractilitate. Presarcina. Postsarcina 3. Revolutia cardiaca.Sistola si diastola ventriculara. Presiunile intracavitare in cursul ciclului cardiac Automatismul Cardiac. Carmen Bunu. f1. Principalele proprieti ale esutului excitoconductor (esutul nodal) 1. Automatismul - capacitatea celulelor pacemaker de a genera impulsuri (autoexcitaie); - baza automatismului: depolarizarea lent diastolic fiziologic (DLD) n timpul fazei 4 a PA, ca urmare a influxului lent de Na+ si Ca++; - permite.

AUTOMATISMUL (RITMICITATEA) AUTOMATISMUL (RITMICITATEA)NODULUL SINOATRIAL (Keith Flack) NSASituat n peretele atriului drept, lng locul de vrsare al venei cave superioareFormat din celule P (PACEMAKER)Rata de descrcare a impulsului cardiac este de 70 80 impulsuri/minut = RITM SINUSAL (fiziologic)NSA 0,8 1 m/s NA Automatismul şi conductibilitatea se datorează ţesutului specific şi explică activitatea specifică, ritmică a inimii. Frecvenţa ritmică a inimii este controlată de nodulul Keith şi Flack, denumit şi nodulul sinusal, care emite stimuli speciali, fapt pentru care ritmul cardiac normal se mai numeşte ritm sinusal

Sunt celule autoexcitabile, specializate în generarea şi conducerea stimulilor contractili, asigurând automatismul cardiac. Sunt grupate sub formă de noduli, fascicule şi reţele. Ţesutul nodal cuprinde: - nodulul sinoatrial, în atriul drept, în vecinătatea vărsării venei cave superioare 2. Automatismul reprezinta proprietatea tesutului nodal de a se autoexcita ritmic. Mecanismul se bazeaza pe modificari ciclice de depolarizare si repolarizare ale membranelor celulare acestuia. Ritmul cardiac, 70-80 batai/minut, este determinat de nodulul sinoatrial si poate fi modificat de factori externi Tahicardia sinuzală este o tulburare de ritm manifestată prin accelerarea ritmului cardiac între 100 şi 160/min., frecvenţa fiind regulată şi persistentă. Apare la efort, emoţii, în timpul digestiei, după administrare a unor medicamen te (Atropină, Nitroglicerină) sau după abuzul de excitante (tutun, cafea, alcool). Se întâlneşte obişnuit în boli febrile, hipertiroidism.

Inima. Inima este un organ cavitar, aşezat în cavitatea toracică, între cei doi plămâni.Are formă de con şi este acoperită de pericard.. Peretele inimii este alcătuit din trei straturi: - epicard, foiţa internă a pericardului; - miocard, alcătuit din fibre musculare striate de tip cardiac; - endocard, situat sub miocard şi care se continuă la nivelul vaselor de sânge cu. Stimulează automatismul, conductibilitatea, excitabilitatea şi contractilitatea miocardului, creşte debitul şi travaliul cardiac, crescând astfel necesarul de oxigen. Efecte majore sunt creșterea tensiunii arteriale sistolice, reducerea presiunii diastolice, tahicardie, hiperglicemie şi hipokaliemie. Acesta este un stimulent cardiac. Automatismul cardiac. 2. Potentialele bioelectrice cardiace. Excitabilitatea miocardului. Conducerea excitatiei in fibrele miocardice. Contractilitatea miocardului. Indici de contractilitate. Presarcina. Postsarcina 3. Revolutia cardiaca.Sistola si diastola ventriculara. Presiunile intracavitare in cursul ciclului cardiac O sfera mai ingusta prezinta, spre exemplu autoreglarea la nivelul inimii si al presiunii sangvine, limitata la automatismul cardiac, respectiv la reglarea prin intermediul zonelor reflexogene. Aria autoreglarii este insa mult mai larga in cazul ritmului respirator, prin centrii respiratorii, aflati, la randul lor, sub controlul unor.

Inima (cordul) Inima este unul dintre cele mai importante organe ale corpului uman şi funcţionează asemenea unei pompe musculare ce distribuie sângele ȋn ȋntreg organismul. Aceasta se contractă şi se relaxează asemeni oricărui muşchi, ȋnsa este unică prin faptul că funcţionează pe baza principiului totul sau nimic, fiecare. Cauzele automatismului cardiac Pentru a înțelege care este automatismul inimii, puteți face următoarele. Inima are o abilitate specifică de a genera un impuls electric, urmată de conducerea sa la structurile musculare Fizioterapia cu sindromul inimii rupte are de obicei scopul de a restabili funcția normală a inimii, îmbunătățind circulația coronariană și contractilitatea mușchiului cardiac, sensibilitatea și automatismul său

MEDICAL NEWS AND LEGISLATION: decembrie 2015

au·tom·a·tism (ô-tŏm′ə-tĭz′əm) n. 1. a. The state or quality of being automatic. b. Automatic mechanical action. 2. Philosophy The theory that the body is a machine whose functions are accompanied but not controlled by consciousness. 3. Physiology a. The involuntary functioning of an organ or other body structure that is not under conscious. Automatism definition is - the quality or state of being automatic. How to use automatism in a sentence Dereglarea ritmului cardiac (automatismul, excitabilitatea, contractilitatea şi conductibilitatea). Hipertrofia miocardului, tipurile şi mecanismul evoluţiei. E. Întrebări pentru autoinstruire. 1. Clasificarea medicamentelor utilizate în insuficienţa cardiacă. 2. Glicozidele cardiace

Automatismul si conductibilitatea se datoreaza tesutului specific si explica activitatea specifica, ritmica a inimii. Frecventa ritmica a inimii este controlata de nodulul Keith si Flack, denumit si nodulul sinusal, care emite stimuli speciali, fapt pentru care ritmul cardiac normal se mai numeste ritm sinusal Automatismul cardiac este generat în: A. nodulul sinoatrial ce se descarcă cu o frecvență de 70-80/min B. rețeaua Purkinje localizată în pereții atriilor C. nodulul atrioventricular ce imprimă ritmul nodal sau joncțional D. fasciculul His și rețeaua Purkinje care se descarcă cu 25 de impulsuri/mi

5. Automatismul cardiac (Ligaturile lui Stanius) aspecte teoretice si practice 2 ore 6. Efectele stimulării nervului vag (X) asupra activităţii cardiace la broască 2 ore 7. Ascultarea zgomotelor cardiace. Pulsul arterial. Adaptarea aparatului cardiovascular la efort. Proba Ruffier 2 ore 8 Automatismul este generat în anumi i centri ce au în alcătuirea lor celule ce ini iază şi conduc impulsurile. În mod normal, în inimă există trei centri de automatism cardiac. Nodul sino-atrial Receptorii muscarinici sunt molecule care mediază acțiunile acetilcolinei (ACh) și sunt localizate în membrana postsinaptică a sinapselor în care neurotransmițătorul respectiv este eliberat; numele său provine din sensibilitatea sa la alcaloidul muscarin produs de ciuperca Amanita muscaria Automatismul cardiac. -Conductibilitatea miocardului. Contractilitatea miocardului. Tonicitatea si metabolismul mthchiului cardiac. Revolulia cardiacä. Semnele externe ale activitätii inimii. Parametrii gândirii critice prelegere frontalä, problematizare, conversatie euristicä, gândire criticä prelegere frontalä, problematizare

Acest ţesut este autoexcitabil, bun conducător al impulsurilor şi asigură automatismul cardiac. Alcătuirea ţesutului excito-conductor: nodul sinoatrial (Keith-Flack) - situat în peretele atriului drept, pace-makerul natural al inimii;. Ţesutul nodal sau excitoconductor este situat în miocard şi este format din fibre musculare specializate în elaborarea şi conducerea stimulilor prin care se asigură automatismul cardiac. Ţesutul nodal e format din: - nodul sinoatrial situat în peretele atriului drept - nodul atrioventricular - din septul interatria Restul calciului plasmatic se gaseste sub forma ionica si este implicat in : • procesele de hemostaza • reglarea excitabilitatii neuromusculare. • rol in automatismul cardiac • transmiterea impulsului nervos • secretiile hormonale endocrine si exocrine Automatism definition, the action or condition of being automatic; mechanical or involuntary action. See more

Automatism cardia

Automatismul Dragi prieteni, Babuji Maharaj ne inspiră, prin mesajele sale, să creăm automatism în practica noastră. În sensul cel mai de bază, el ne invită să ne regularizăm sadhana, practicând zilnic la aceeași oră. Regularizarea orelor de program este benefică și pentru sănătate, inclusiv a orelor la care mâncăm și dormim automatismul; reintrarea; activitatea declansata. Automatismul. Reprezinta dezvolatrea unui nou loc de depolarizare in tesutul ventricular non-nodal care poate conduce la extrasitola. Mecanismele focale joaca un rol important in originea aritmiilor ventriculare asociate cu cardiomiopatia ischemica Anatomie - Circulația. Lichidele din organism din exteriorul celulelor alcătuiesc mediul interior. La om componentele mediului interior sunt: sângele} limfa şi lichidul interstiţial. Sângele este un ţesut special unde celulele sunt reprezentate de elementele figurate (hematii, leucocite, trombocite) substanţa de bază fiind plasma. Debitul cardiac reprezinta cantitatea expulzata din inima intr-un minut.Este produsul dintre Fc si Ds. Dc=FcxDs=70x80=5600 ml sange (5,6 l sange) 4.Tensiunea arteriala (presiunea arteriala) Tensiunea arteriala reprezinta forta exercitata de catre coloana de sange asupra peretilor vaselor de sange prin care circula

Ce este Isoprenalin si pentru ce se utilizeaza Indicatii Amina simpatomimetica cu actiuni beta-adrenergice, stimuleaza inima (mareste forta contractila, provoaca tahicardie, favorizeaza automatismul ectopic), mareste debitul cardiac si creste intoarcerea venoasa, scade rezistenta vasculara periferica, relaxeaza musculatura neteda bronsica si. tulburărilor în generarea impulsului (automatismul cardiac) şi în conducerea impulsului. In capitolul legat de fibrilaţia atrială sunt prezentate epidemiologia, fiziopatologia cu studii de proteomică şi studii genetice în aritmogeneză, remodelarea structurală şi electrică în FA, factorii genetici şi fibroza atrială în FA,. CURS DE PRIM-AJUTOR PROLOG Un principiu esential in viata este acela ca omul ajuta omul. Pentru a putea ajuta semenul nostru, cu precadere in situatii ce-i pun integritatea fizica sau chiar viata in pericol, se impune dobandirea minimelor cunostinte de anatomie a corpului uman. Asadar, in cele ce urmeaza, voi prezenta notiuni elementare de anatomie ca Extrasistolele ventriculare. Extrasistola ventriculara reprezinta o bataie in plus prin activarea electrica anormala originara in ventriculi, care este declansata inaintea unei batai cardiace normale. Este asociata cu numeroase boli structurale cardiace, ischemia cardiaca, aritmia congenitala, boala pulmonara b) Automatismul reprezinta proprietatea tesutului nodal de a se autoexcita ritmic. Mecanismul se bazeaza pe modificari ciclice de depolarizare si repolarizare ale membranelor celulelor acestuia. Ritmul cardiac, 70-80 batai/minut, este determinat de nodulul sinoatrial si poate fi modificat de factori externi

cardiac şi conducerii impulsului în miocard, precum şi focarele ectopice de formare a impulsurilor. blocarea depăolarizării dependente de Na →↓automatismul şi conducerea intramiocardică, intervenind inhibitor în următoarele procese şi faze Start studying Curs 1 - Proprietati AV. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools Automatismul cardiac este asigurat de un centru specializat (nodul sinusal), de la care porneşte stimulul cardiac. a) Functionare. Sangele sarac in oxigen este adus din organism in atriul drept. De aici, prin valva tricuspida, trece in ventriculul drept, de unde este pompat prin artera pulmonara dreapta in plamani, pentru reoxigenare (mica.

Automatismul normal constă în caracteristica unică a inimii de a-şi autogenera excitaţia. Celulele care au această proprietate - numite celule pacemaker - sunt situate în diverse regiuni ale ţesutului specific. Particularitatea lor fiziologică esenţială este depolarizarea diastolică spontană sau de faza a 4-a. în timpul acestei. Automatismul sau ritmicitatea consta in proprietatea muschiului cardiac de a elibera in mod ritmic in nodulul sinusal ( Keith-Flack ) care imprima inimii un ritm sinusual ( 72/min.). Cand activitatea acestui nodul este anulata comanda inimii un ritm nodal ( 40/min.) Este о variantă patologică de automatism. Stimulul este generat în celule din reţeaua Purkinje sau ale miocardului atrial sau ventricular, deci celule rapide. care sunt însă depolarizate. printr-un proces patologie (aprox. -50 -60 mV). 17 Spre deosebire de automatismul normal, cel anormal nu este suprimat de overdriving deoarece canaie de N a\ la acest grad de polarizare, sunt în bună. Automatismul reprezintă proprietatea ţesutului nodal de a se autoexcita ritmic. Mecanismul se bazează pe modificări ciclice de depolarizare şi repolarizare ale membranelor celulare. Ritmul cardiac, 60-80 bătăi/minut, este determinat de nodulul sinoatrial şi poate fi modificat de factori externi

Automatismul cardiac în 2 minute Prezentare BioMap - YouTub

I. Mușchiul cardiac (miocardul) are două proprietăți unice, care îl predispun la cele două tipuri comune de aritmie A. Automatismul. 1. Toate celulele miocardice, spre deosebire de mușchiul scheletic, se depolarizea-ză spontan. 2. Aceasta este în mod normal o proprietate benefică deoarece : a sănătos şi nici automatismul nodului sinusal, încetineşte conducerea în sistemul bicarbonat de sodiu în hiperkaliemia cu risc vital sau în stopul cardiac asociat cu hiperkaliemie, în acidoza metabolică severă şi în supradozarea de antidepresive triciclice. Se administrează 50mmoli (50ml din soluţia 8,4%), intravenos

Sistemul cardiovascular - Conspecte CO

 1. 3.7 MONITORIZAREA CARDIAC exacerbează automatismul producând descărcări electrice zonale ce duc la contracţii parcelare ale miocardului, făcându-l incapabil să-şi mai exercite funcţia de pompă. În condiţii normale centrii ectopici sunt inhibaţi de activitatea electrică
 2. Plexul nervos cu care este dotată nu are rol psihologic, ci numai fiziologic, asigurând automatismul pulsației mușchiului cardiac. Cu toate acestea, în toate limbile, oamenii vorbesc despre inimă ca având rol psihologic. Limba ebraică nu face excepție. Deosebirea este că dacă în românește și în alte limbi înrudite, inima.
 3. TULBURĂRILE RITMULUI CARDIAC (aritmiile) Ritmul cardiac se află sub dependenţa a două sisteme reglatoare: - unul extracardiac (sistemul simpatic şi parasimpatic); - altul intracardiac (ţesutul specific). In mod normal, impulsul sinuzal care activează atriile şi ventriculii ia naştere în nodului sinuzal (Keith şi Flak), care emite.
 4. Moartea reprezintă procesul sau evenimentul (în cazul morţilor violente) de oprire a tuturor funcţiilor critice ale organismului, prin funcţii critice înţelegând controlul respiraţiei, circulaţiei, homeostazia neuroendocrină şi conştienţei. Bineînţeles că de-a lungul timpului noţiunii de moarte i-au fost grefate nuanţe precum.

Atât la iniţierea, cât şi la perpetuarea FA contribuie sistemul nervos autonom cardiac prin cele două componente ale sale. Activarea parasimpatică scurtează perioadele refractare, amplifică dispersia acestora şi lărgeşte fereastra de vulnerabilitate atrială. Stimularea simpatică creşte automatismul şi activitatea trigger-ilor Automatismul (funcţia cronotropă, cronotropismul) Suportul morfologic al automatismului cardiac este ţesutul excitoconductor. Pentru cordul normal nodulul sinoatrial (NSA) reprezintă centrul normal, fiziologic, primar de automatism, care comandă activitatea întregii inimi; stimulii elaboraţi aici se transmit întregii musculaturi atriale. Amiodarona incetineste ritmul cardiac, la unii pacienti determinand bradicardie. In general, bradicardia este moderata si dependenta de doza. Daca frecventa cardiaca are o valoare mai mica de 55 batai pe minut, trebuie scazuta doza sau intrerupta temporal terapia. Amiodarona poate agrava aritmiile existente sau poate induce unele noi Inima - Structura externa. Endocardul. Miocardul. Pericardul. Bataile inimii. Inima este un organ musculo-cavitar, reprezentativ, al aparatului cardiovascular. Inima este situata in cutia toracica si are un rol vital in circulatia sangelui si in mentinerea vietii. Inima, impreuna cu sangele si vasele de sange alcatuiesc sistemul circulator. 5. PROPRIETILE FUNDAMENTALE ALE MUCHIULUI CARDIAC 5.1. AUTOMATISMUL CARDIAC Automatismul sau cronotropismul este proprietatea de a genera un potenial de aciune spontan, n absena unui stimul exterior. Automatismul caracterizeaz activitatea de pacemaker a celulelor sistemului nodal

Sistemul circulator (cardiovascular) - Pagina de Nursin

 1. area sensului circulației sângelui prin inimă
 2. Stopul cardiac produs de excitarea electrică a vagului este de scurtă durată, datorită fenomenului de eschivare ventriculară (escape), care permite muşchiului cardiac să-şi reia activitatea contractilă în plină stimulare vagală. Vagul influenţează indirect circulaţia, prin acţiunea sa cardioinhibitoare
 3. istrului educa ţiei şi cercet ării nr. 4598 / 31.08.2004 M I N I S T E R U L E D U C A ŢI E I ŞI C E R C E T ĂR I I CONSILIUL NA ŢIONAL PENTRU CURRICULUM PROGRAME ŞCOLARE PENTRU CLASA A X-A CICLUL INFERIOR AL LICEULUI BIOLOGIE Aprobat prin ordin al

Anatomia inimii - Conductia si ciclul cardia

 1. ute după oprirea respirației. Moartea survine la 1-5
 2. Inima noastră este unul dintre cele mai mari miracole ale lumii vii. Ea muncește fără încetare pe tot parcursul vieții noastre, pompându-ne vitalitate în corp. Dintotdeauna oamenii și-au exprimat admirația față de acest organ care ne ține în viață, considerându-l și sediul sentimentelor noastre. În același timp, au fost conștienți că tot inima este ș
 3. - Una dintre cele mai importante proprietăţi ale inimii este automatismul cardiac, care îi permite să bată şi atunci când este scoasă din organism. Datorită acestei proprietăţi, sunt posibile operaţiile pe cord deschis. - Inima cântăreşte circa 300 g

Aparatul cardiovascular - Wikipedi

 1. ELEMENTE DE ANATOMIE SI FIZIOLOGIE ALE APARATULUI CARDIOVASCULAR. « Când inima a fost rănită se produce o mare pierdere de sânge, pulsul se stinge, paloarea devine extremă, corpul este umezit brusc de o transpiraţie rece şi mirositoare, extremităţile devin reci şi moartea apare repede »
 2. istrarea intravenoasă de soluție de magneziu, poate fi, de asemenea, însoțită de tulburări de ritm și de conducere
 3. ţesut muscular striat cardiac. 2. Explorarea sistemelor biologice Competenţe specifice Conţinuturi Trunchiul comun Curriculum diferenţiat 2.1. Utilizarea investigaţiei pentru evidenţierea structurii şi funcţiilor organismelor secţiuni prin organele vegetale şi animale (preparate microscopice)
 4. Tesutul muscular cardiac intra in alcatuirea peretelui inimii. Se mai numeste si miocard. Dpdv structural seamana cu muschiul strait, dar dpdv functional seaman cu muschiul neted. O proprietate deosebita este automatismul, adica proprietatea de a se contracta sub influenta impulsurilor autopropagata fara declansare nervoasa
 5. 1-Automatismul . 2-Excitabilitatea . 3-Conductibilitatea de fibra musculara striata de tip cardiac.Forta de contractie este direct proportionala cu grosimea miocardului deci atriile au forta mai mica iar ventriculele forta mai mare,in mod deosebit ventricolul stang.In timpul contractiilor in cavitati creste presiunea aceasta fiind necesara.
 6. Automatismul cardiac contractă ritmic, este asigurat de țesutul excitoconductor nodal contribuind la (embrionar) format din celule specializate în mișcarea coloanei generarea și conducerea impulsurilor de contracție. de lichid de la/spre 3. Pericardul- stratul extern, ce.
 7. e. scăderea frecvenţei cardiac 11. Paleocortexul: a. are conexiuni extinse cu neocortexul b. ocupă o zonă restrânsă pe faţa laterală a emisferelor cerebrale c. este alcătuit din 6 straturi celulare * d. are conexiuni extinse cu analizatorul olfactiv e. este centrul superior de integrare, reglare şi coordonare ale funcţiilor organismulu

Mydocalm comp. film. 150mg N30. Substanta activa: Tolperisonum. Compozitia si forma de prezentare: Comprimate filmate 150 mg N 30. Actiunea farmacologica: N-colinolitic central cu actiune inhibanta preponderent in partea caudala a formatiei reticulate. Are actiune membranostabilizatoare si anestezica locala, inhiba conductilitatea impulsurilor. Caracteristicele grupului Insuf cardiac congestiv Bloc A-V Insuf cardiac congestiv. Flecainida Moricizina. Torsada varfurilor Cre terea mortalit tii postinfarct Bradiaritmie. Boal coronarian ANTIARITMICE EFECTE ADVERSE (dupa Melmon si Morrellis 2000) Compusul Lidocaina, Mexiletina, Tocainida Procainamida. Efecte adverse majore Extracardiac La concentraţii de digoxină între 0,8 nanograme/ml (1,02 nanomoli/litru) - 2,0 nanograme/ml (2,56 nanomoli/litru) există un risc minim de apariţie a semnelor şi simptomelor toxice. Peste aceste limite simptomele şi semnele toxice devin mai frecvente, iar valorile peste 3,0 nanograme/ml (3,84 nanomoli/litru) sunt toxice Miocardul este alctuit din esut muscular striat de tip cardiac care asigur contracia pereilor inimii; din esut nodal care asigur automatismul contraciilor inimii si din esut conjunctiv lax care umple spaiile dintre fibrele musculare i fibros care formeaz scheletul fibros al inimii, de care se prind fibrele musculare cardiace. esutul nodal este.

Tulburarile de ritm cardiac : bolile aparatului cardio

sinus node English to Romanian Medical: Cardiolog

 1. . Stimulii iau nastere in mod ritmic in nodul sinusal ( KETTH - FLACK ) ..
 2. Funcția de pompă a inimii și funcția valvelor cardiace Fiziologia mușchiului cardiac Ciclul cardiac Reglarea funcției de pompă a inimii CAPITOLUL 10 Excitația ritmică a inimii Sistemul.
 3. Sistemele Havers sunt prezente în țesutul: A. Muscular B. Osos spongios C. Osos compact D. Epitelial E. Cartilaginos 138. Țesutul nodal: A. Asigură automatismul cardiac B. Are capacitate de contracție O Este format din celule bogate în glicogen D. Este prezent în cord E. Este prezent în mușchii scheletali 139. ADN-ul se găsește la.

Louis Aragon (1897-1982), Paul Éluard (1895-1952) și alți poeți care au experimentat scrierea automată sau automatismul pentru a-și elibera imaginația. Surprinzătorii surrealiști au găsit, de asemenea, o inspirație pentru cut-up, colaj și alte tipuri de poezie găsită Pe unde-am mai umbat March 29, 2009 Posted by Alt.L in Uncategorized. 6 comments. Pe aici.. Fără legătură - deşi, într-o anumită măsură, nimic nu e întâmplător, nici măcar automatismul - mi-a venit în minte poezia lui Dinescu, Naşterea unei definiţii: Să vinzi piei de cloşcă la gura Labirintulu Ciclul cardiac începe prin autoexcitaţia celulelor din pacemakerul fiziologic, nodul sinusal. Stimuluî se propagă succesiv prin musculatura atrială dreaptă şi stângă, suferă о întîrziere în transmitere în nodul atrioventricular, (AV) ca apoi, prin sistemul His-Purkinje, să producă depolarizarea concomitentă a celor doi. Automatismul 52. Potenţialul de acţiune al neuronului: 1. Atinge o amplitudine de 20 mV 2. Are o durată mai mare de 5 ms 3. Are o amplitudine mai mică decât a fibrei musculare netede 4. Începe depolarizarea de la -80 mV Scade debitul cardiac 2. Creşte secreţia de prolactină 3. Scade secreţia de gonadotropine 4

Seminar Sistemul cardiovascular

Anatomia si fiziologia inimii - rasfoiesc

Debitul cardiac creşte cu 40% prin creşterea ejecţiei ventriculare. Această :ere se menţine până la termen când debitul este de aproximativ 6 l/min. Frecvenţa cardiacă creşte uşor (15 - 20 băt./min). La femeia normală presiunea iică şi diastolică în prima jumătate a sarcinii scade cu 10 -15 mm Hg, dar progresiv ăsură ce ne. Khan MS, Fonarow GC, Ahmed A, et al. Dose of Angiotensin-Converting Enzyme Inhibitors and Angiotensin Receptor Blockers and Outcomes in Heart Failure. Circ Hear Fail. 2017;10(8):e003956. doi:10.

Anatolie Zubkov – promotor al ideilor progresiste în

Structura și funcțiile aparatului circulator - Cartea

Volumul cardiac este influenţat in vivo de trei factori: presarcina (sau gradul de întindere a fibrei miocardice înainte de începutul sistolei); contractilitatea miocardului; postsarcina ( sau rezistenţa opusă sângelui de către tonusul vascular). Automatismul vascular este generat de instabilitatea membranei celulelor.

Tesutul muscular, nervos, sangele si limfa | CursuriFiziologia muschiului cardiac